Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za istim stolom

USKOK o fotografiji koju je objavio Mamić: "Stjecajem okolnosti popili su kavu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić na Facebook profilu objavio je "ekskluzivne dokaze u reformi hrvatskog krivosuđa". Naime, na fotografiji se vide suci i tužitelj za koje on sumnja da se dogovaraju oko presude. Povodom objave fotografije oglasio se USKOK.

Zdravko Mamić na Facebook profilu objavio je "nove ekskluzivne dokaze u reformi pravosuđa koji će reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa".

Pročitajte i ovo Ilustracija Uskok traži informacije Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: EPPO uopće nije izvijestio USKOK, a trebao je, o istrazi koju su pokrenuli u studenom 2023. Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

Na fotografijama koje je objavio vide se tužitelj Sven Mišković i suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić, zaduženi u procesu suđenja Mamiću, u jednom osječkom kafiću. Mamić misli da je povod dogovor oko presude koja će biti donesena.

Povodom objavljene fotografije oglasio se USKOK iz kojeg poručuju da se u Mamićevom postu navodi čitav niz insinuacija i netočnih konstrukcija.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti.

"Zamjenik ravnateljice koji je jučer u Osijeku bio na raspravi koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku doista je u pauzi rasprave otišao u kafić popiti kavu. Poslije njega su slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom zastupa taj zamjenik ravnateljice. Suci su po dolasku u kafić doista sjeli za isti stol sa zamjenikom ravnateljice te su se kratko zadržali u razgovoru nakon čega se zamjenik ravnateljice vratio na nastavak rasprave", navodi se u priopćenju USKOK-a.

"Ističemo kako niti u jednom trenutku zamjenik ravnateljice nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima. Dakle, potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o 'suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju'", dodaje se u priopćenju.

"Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata. Napominjemo da niti Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima. Također ističemo kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj konkretan susret ne smatramo neprimjerenima, niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca", zaključuju u svojem priopćenju u USKOK-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene