Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više do 220 tisuća kuna 'zaradio' je bivši pročelnik Zavoda za molekularnu medicinu instituta Ruđer Bošković Krešimir Pavelić, stoji u optuženici koja je danas potvrđena.


Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg pročelnika Zavoda za molekularnu medicinu Instituta Ruđera Boškovića Krešimira Pavelića zbog sklapanja fiktivnih studentskih ugovora kojima je navodno "zaradio" više od 220 tisuća kuna.

Vezani članci Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 4 Podignuta optužnica protiv roditelja dvoipolgodišnje djevojčice čija nas je smrt šokirala: Terete majku da ju je gurnula Granični prijelaz, ilustracija Umjesto da prijavi osuđenika koji ilegalno prelazio granicu, hrvatski policajac ga vozio službenim autom

U optužnici stoji kako je Pavelićeva tajnica sama ili preko računovodstvene referentice pribavljala studentske ugovore, koje su studenti potpisivali „bjanko“. Naknadno su u njih upisani lažni podaci o poslovima koje zapravo nisu obavili za Institut.

>> Na Institutu Ruđer Bošković su se izdavali fiktivni studentski ugovori, šteta 247,000 kuna

Pavelić je navodno potpisivao te ugovore, nakon čega su isplate po ugovorima provodile optužene službenice računovodstva. Kada bi studenti navedeni u ugovorima uplaćeni novac podigli sa svojih računa, zadržali bi deset posto za usluge podizanja ugovora i novca, a ostatak bi predali optuženicama koje su ga davale Paveliću. On je dio novca zadržavao za sebe, a dio odvajao za tajnicu, prenosi Hina.

>> Hoćeš posao? Nabavi studentski ugovor!

Optužnica tereti i voditeljicu odjela za računovodstvo i financije Instituta Zdenku Šuster te referenticu za računovodstvo Željku Marinović. Podsjetimo, prošlog tjedna uvjetno je na 8 mjeseci zatvora osuđena Pavelićeva tajnica Ankica Vratarić. Ona je priznala krivnju i nagodila se s Državnim odvjetništvom, a u zatvor neće ići ako sljedeće tri godine ne ponovi nedjelo. Osim toga, dužna je vratiti 17 tisuća nezakonito pribavljenih kuna.

Nakon potvrđivanja optužnice, očekuje se pripremno ročište na kojem će se odrediti datum početka suđenja te svjedoci i dokazi koji će se izvesti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.