Marinu Lovrić Merzel se sumnjiči da je proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji plaćala Županija.


Sisačka županica Marina Lovrić Merzel u utorak ujutro, dan nakon što je DORH službeno objavio da se protiv nje provodi istraga zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju izjavila je kako su optužbe protiv nje monstruozne i neosnovane.

USKOK istražuje županicu: Plaćala rođendane novcem građana?

Vezani članci Građani Sarajeva prosvjeduju na 4. godišnjicu smrti Dženana Memića - 4 Novi obrat u istrazi misteriozne smrti Dženana Mamića: Petero optuženih zbog sumnje da su prikrivali dokaze, među njima djevojka ubijenog mladića i njezin otac Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci

'Neka institucije rade svoj posao i vidjet će se na kraju što je istina. Ja ću se svakako žaliti zbog ovoga. Dat ću vrlo čvrste argumente koji će dokazati da nema nikakve nezakonitosti i istina će se na kraju pokazati. Kada me pozovu na razgovor, a pozvat će me, odazvat ću se i pokazat ću da su ove sumnje neosnovane', komentirala je Merzel prije nego se zaputila na posao u zgradu županije.

Dodala je kako zbog svega nije lako ni njoj ni njenoj obitelji.

'Nemoralno je da netko iznosi hrpu laži i kleveta i pri tome bude u teškom sukobu interesa, no ponavljam ubrzo će sve ovo biti gotovo i prava će istina izaći na vidjelo. Razumijem interes javnosti, nije lako ni meni ni mojoj obitelji sada no kraj je kad se stavi točka na 'i', kazala je Merzel.

Pored nje, USKOK provodi i istragu protiv šefa sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonka Rožića.

U službenom priopćenju DORH-a stoji kako se istraga protiv županice provodi zbog postojanja osnovane sumnje da je od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Također je sumnjiče da je u istom objekt održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, a po njezinom nalogu, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook