Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlačenje milijuna iz Karlovačke banke

USKOK ispituje Šole o suradnji s Paladinovom tvrtkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Šola, prvoosumnjičena za izvlačenje više desetaka milijuna kuna iz Karlovačke banke, danas je ponovno ispitana u sjedištu USKOK-a nakon što je istraga proširena i za novac koji je iz te banke navodno izvučen preko tvrtke poznatog neurokirurga Josipa Paladina.

Šola se, po riječima njenog odvjetnika Branka Šerića, pred istražiteljima ponovno branila šutnjom. Idućih dana na dopunu iskaza bit će dovedeni i ostali osumnjičenici koje se tereti u proširenju istrage. Nakon što je prošlog tjedna kao osumnjičenik ispitan u USKOK-u Paladino je novinarima kazao da je iznio obranu i surađivao s istražiteljima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tri mjeseca pritvora Afera Karlovačka banka: Marija Šola i sinovi pušteni iz Remetinca! Slika nije dostupna Sumnjivi poslovi Afera Karlovačka banka: Josip Paladino - od svjedoka do osumnjičenika

>> Afera Karlovačka banka: Josip Paladino - od svjedoka do osumnjičenika

Prema pisanju medija USKOK je istragu o nezakonitostima u Karlovačkoj banci proširio tereteći Paladina da je članovima obitelji Šola koji su većinski vlasnici omogućio da banku oštete za više od 25 milijuna kuna. Paladinova tvrtka Clarus Primus u ovoj se aferi spominjala još od uhićenja predsjednika rukometnog saveza i bivšeg direktora banke Sandija Šole te njegove majke Marije, prvoosumnjičene za preljevanje novca Karlovačke banke u privatne tvrtke.

Mariju Šolu se tereti da je od svibnja 2007. do kolovoza 2012. povezala u kriminalnu skupinu osumnjičenike koji su novcem Karlovačke banke, kao dioničari ili odgovorne osobe, financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali. Pozivajući se na neslužbene izvore mediji navode da je velik dio kredita, koji su dosezali i 200 milijuna kuna, plasiran preko tvrtki bliskih osumnjičenicima.

Prije petnaestak dana sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić produljila je istražni zatvor Mariji Šoli, njenim sinovima Sandiju i Petru, bivšoj članici uprave Karlovačke banke Marijani Trpčić Reškovac i bivšem predsjedniku uprave Dalekovoda Luki Miličiću. Preostala trojica osumnjičenih - Tomislav Šola, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač i poduzetnik Drago Brekalo - već su izašli iz Remetinca nakon što su ispitani svi svjedoci koji su se odnosili na njih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene