Ministar zdravstva, Vili Beroš
Ministar zdravstva, Vili Beroš Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

PNUSKOK od početka ove godine navodno češlja ugovore koje je Ministarstvo zdravstva sklopilo s tvrtkama In2 i Cuspis za izradu platforme Cijepise.zdravlje.hr.


Početkom ove godine PNUSKOK je počeo izvide nad nekim ugovorima i poslovima sklopljenim između Ministarstva zdravstva s tvrtkama IN2 i Cuspis, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Prema tim neslužbenim informacijama riječ je o šest ugovora. Među njima su ugovori za "Usluge osnovnog i adaptivnog održavanja Aplikativnog dijela sustava e-Liste čekanja, e-Naručivanja te modula e-Prioritetno naručivanje, Središnjeg kalendara za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnjeg kalendara za praćenje slobodnih termina u razdoblju od tri godine od sklapanja ugovora o nabavi" te "Povezivanje zdravstvenih ustanova sa sustavom eCEZDLIH i eCIJEPIH".

Dino Goleš Analizirali smo troškovnik Ministarstva za platformu Cijepise: Dva podatka bodu u oči

Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr Tko je radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...''

O izvidima zasad nema konkretnog odgovora niti iz Ministarstva zdravstva niti iz spomenutih tvrtki, a doznaje se da je USKOK od Ministarstva tražio "cjelokupnu dokumentaciju vezanu za šest postupaka javne nabave naručitelja Ministarstvo zdravstva".

Ministarstvo je u petak objavilo troškovnik i raspodjelu poslova na platformi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju