Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale su maske

Sabina Tandara Knezović analizirala je sukob ministra i premijera: "Viliju Berošu dionice rapidno padaju"

Na Odboru za zdravstvo pale su maske. Misleći da nema kamera, ministar Zdravko Marić kritizirao je ministra Vilija Beroša. A ministar Beroš dio krivnje svalio je na premijera Plenkovića.

A onda je naravno zadnju imao premijer. Na Berošovu opasku da plan za uštede u zdravstvu stoji kod njega, ali da se oklijeva zbog lokalnih izbora Plenković je rekao da reforma zdravstva traje. 

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj'' Andrej Plenković izjave nakon otvorenja bolnice Plenković: "Dobio sam neke detalje od Milanovića vezano za saznanja SOA-e o Turudiću"

"Postoje različiti planovi kako tome pristupiti. Što se mene tiče, ako postoje novi zakoni i ako ih je ministar Beroš sa suradnicima pripremio, mogu ići na Vladu idući tjedan", rekao je Plenković.

Nesvakidašnji sukob u samom vrhu vlasti analizirala je reporterka Sabina Tandara Knezović. Objasnila je kako nije baš uobičajeno da premijer Plenković ovako otvoreno proziva i ironično govori o ministru trenutačno jednog od najvažnijih resora.

"I mi sami već jako dugo u našem Dnevniku upozoravamo na propuste u zdravstvu. Činjenica je da se ministar Beroš isključivo bavi COVID krizom. Dok mu se ostali problemi gomilaju. A onda vlastitu nesposobnost prikriva praznim obećanjima koje ne ispuni. Danas je otišao korak dalje prebacivanjem loptice odgovornosti i na premijera.

Ne treba ni čuditi rezolutan stav i kritike ministra Marića kojeg Beroš tretira kao svoj - bankomat. Sam premijer je dosada branio Beroša. Čak je dao Berošu i Mariću zadatak da probaju riješiti ove financijske probleme u sustavu. No ruku na srcu, Marić nema formalnih mogućnosti utjecati na rad sustava.

U konačnici, ministar Beroš je taj koji ne radi svoj posao kako bi trebao raditi i sad je svu krivnju svalio na svog šefa. I možda je dijelom u pravu, jer on i je problem Andreja Plenkovića", analizira Tandara-Knezović.

"Hoće li premijer smijeniti ministra Beroša je pitanje koje smo i mi nekoliko puta postavili, mislim da čak četiri puta u zadnjih nekoliko tjedana. No ono što ministru ne ide u prilog je pobuna u njegovom Ministarstvu. Protiv njega se bune državni tajnici, pomoćnici i s time je premijer Plenković upoznat. Ono što mu ide u prilog je da su kroz mjesec dana lokalni izbori. No izbori će proći pa će se vidjeti što će biti. No jedno je sigurno, dionice ministra Beroša rapidno padaju", zaključuje Tandara Knezović.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene