Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.


U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja.

Vezani članci Slika nije dostupna MIP odobrio zahtjev za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću Slika nije dostupna Nakon objavljene snimke moćni HDZ-ovac dao ostavku na sve dužnosti u stranci

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić kazao je tek da Uskok sukladno zakonskim ovlastima poduzima radnje u vezi navedenog događaja.

U policiji, pak, kažu da je riječ o slučaju koji je pod nadležnošću Uskoka te da će policija postupati ako to od njih zatraži državno odvjetništvo. Podsjećaju, međutim, da je Lucić i saborski zastupnik te da će mu, pokaže li se da su optužbe utemeljene, trebati pokrenuti postupak skidanja saborskog imuniteta.

Lucić je u četvrtak podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. (Hina)