Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uručeno posmrtno odličje obitelji Dragutina Golika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas odlikovanje "Red hrvatskog trolista" obitelji pokojnog hrvatskog branitelja Dragutina Golika.

Time ga je predsjednik Stjepan Mesić posmrtno odlikovao zbog njegovih osobitih zasluga za Hrvatsku, stečenih u iznimnim okolnostima u miru. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Dražen Budiša najavio da će Milanoviću vratiti odličje Dmitra Zvonimira Odlučio je Budiša povukao neočekivani potez, Milanoviću uputio i posebnu poruku: "On toga nije dostojan"

Uručivši odličje Dragutinovu ocu Stanku Goliku, potpredsjednica Kosor je rekla da je Dragutin pokazao iznimnu hrabrost i kao hrvatski branitelj te pokazao kako se daje sve za Hrvatsku i u ratu i miru.

Napomenuvši da je ovo odličje mala utjeha obitelji, Kosor je
naglasila da se ljude poput Dragutina neće zaboraviti.

Primajući odličje, Stanko Golik je podsjetio kako se njegov pokojni sin sam, po svojem osjećaju, goloruk suprotstavio pljačkašima banke, u namjeri da obrani imovinu drugih građana. 
Naglasivši da je Dragutin svima želio pomoći, zahvalio je svima koji su mu pomogli tijekom razdoblja u kojemu je bio u komi te kasnije izrazili sućut obitelji.

Dragutin Golik poznat je hrvatskoj javnosti nakon što je, s
nekolicinom prijatelja, nenaoružan pokušao spriječiti bijeg dvojice naoružanih pljačkaša Zagrebačke banke 7. listopada 2005. u zagrebačkom naselju Drvinje, ali ga je jedan od njih teško ranio hitcem iz pištolja. 

Dragovoljac Domovinskog rata i 30-postotni hrvatski ratni vojni invalid Dragutin Golik preminuo je od posljedica ranjavanja 26. siječnja ove godine, a ulica Drvinje po njemu je preimenovana na inicijativu Gradske skupštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene