Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inicijativa kulturnjaci 2016. i dalje apelira na premijera Tihomira Oreškovića i traže smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Premijeru su, kažu, još 17. veljače poslali javni poziv, no odgovor - još nisu dobili.


U Hrvatskom novinarskom društvu održana je konferencija za medije inicijative Kulturnjaci 2016. koja je do sada prikuipila više od 4.000 potpisa za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Vezani članci Ilustracija Pucao pa prijetio smrću policajcima: Djeca bježala i skrivala automatsku pušku!?! Predmeti kojima je 77-godišnjak oštećivao vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije - 2 Muškarac uništavao vozila sa srpskim registracijama i ostavljao prijeteće poruke: "Treba vam zabraniti ulazak u RH na 500 godina"

Ponovno apeliraju na premijera Tihomira Oreškovića kojem su još 17. veljače poslali javni poziv te napominju kako premijer nije upoznat sa stanjem u kulturi.

'Hasanbegović je taj koji vrši linč na nas, a ne obrnuto. Mi smo ti koji su na 'crnoj listi' i na privatne adrese dobivamo prijeteća pisma. Izjava koju je dao nakon prosvjeda na Markovom trgu je bila iznuđena i neiskrena', rekla je glumica Urša Raukar. 'Lagao je i da je ona fotografija fotomontaža. Nije bila fotomontaža, a on se nikada nije ispričao što je lagao hrvatskoj javnosti'.

'Da mi nismo pokrenuli apel za smjenu ljudi uopće ne bi znali u čemu je problem. On vrijeđa sve u kulturi', ustvrdila je glumica Dunja Vejzović.

'Hasanbegović je vrh ledene sante desnice. Postavili su ga na to mjesto upravo zbog stavova', smatra redatelj Zvonimir Jurić.

Do sada su sakupili više od 4.000, uglavnom kulturnih djelatnika, za smjenu ministra Hasanbegovića. Za 01. ožujka najavili su tribinu 'Zašto sam potpisao?'.