U kući Siščanina pronađen velik arsenal oružja (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
U kući Siščanina pronađen velik arsenal oružja (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

U samo mjesec dana sisačko-moslavački policajci zaplijenili su i drugi arsenal oružja, dijelove za oružje i streljivo, a pronašli su ga 11. rujna u kući i drugim prostorijama te u automobilu Siščanina T. P. (35), koji je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskome nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.


U automobilu su pronađeni revolver i kubura ručne izrade, a u kući tri prepravljena plinska revolvera, tri prepravljena plinska pištolja, dvije automatske puške, četiri prigušivača, tri kratke strojnice, dvije prerađene kratke strojnice, prepravljeni plinski pištolj, puška s užlijebljenom cijevi, dvije sačmarice, pištolj, kubura ručne izrade, 6125 komada raznog streljiva, patrona i inicijalnih kapisla te više komada raznih dijelova namijenjenih proizvodnji oružja, cijevi, dijelova zatvarača i mehanizama za okidanje.

Vezani članci Škola koju obnavljaju učenici koji u nju idu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Apsurdna situacija u Strukovnoj školi u Sisku: Gradi im se nova zgrada, no izvođač je u međuvremenu propao pa učenici sami obnavljaju staru Gradilište nove Strukovne škole u Sisku (Foto: Arhiva/Nikola Cutuk/Pixsell) Dnevnik Nove TV donosi priču o apsurdnoj situaciji u kojoj se našla Strukovna škola u Sisku

Kako je u petak na konferenciji za novinare rekao načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Luka Pešut, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je od 2013. do rujna ove godine osumnjičeni bez ovlasti i suprotno odredbama Zakona o oružju posjedovao vatreno oružje, dijelove i streljivo, čija je nabava i prodaja te posjedovanje građanima zabranjeno.

Moguće je, kako je rekao Pešut, da je osumnjičenik oružje prepravljao ili prodavao po narudžbi, što će biti utvrđeno kaznenim postupkom koje provodi Općinsko državno odvjetništvo. Stručnjaci za oružje navode kako je 35-godišnjak, koji inače nije bio evidentiran zbog kaznenih djela, bio dobar poznavatelj oružja pa se prilikom njegova prepravljanja koristio čak i nekim inovacijama.

Načelnik Pešut ponovno je upozorio i pozvao građane da u sklopu kampanje ''Manje oružja - manje tragedija'' bez sankcija mogu vratiti ubojita sredstva. Spomenuo je i slučaj od 11. rujna, kada je u kontejneru u Kutini pronađeno pet ručnih bombi pa je samo slučajem spriječena tragedija. (Hina)