Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upute za građane Zagreba o pregledu popisa birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Gradski ured za opću upravu izvijestio je kako građani mogu pregledati svoj upis u popis birača za parlamentarne izbore te tražiti njegovu nadopunu ili ispravak.

Birači koji će se na dan izbora zateći izvan Zagreba mogu se privremeno upisati u popis birača u gradu ili općini gdje će se na dan izbora zateći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U subotu zadnji dan za ispravak podataka u popisu birača Slika nije dostupna GONG podsjeća građane da provjere popis birača

Privremeni upis u popis birača izvan mjesta prebivališta obavlja se na temelju potvrde o upisu u popis birača koju birači mogu dobiti u područnom uredu gradske uprave prema svom prebivalištu.

Birači bez prebivališta u Hrvatskoj koji borave ili će se na dan
izbora zateći u Zagrebu mogu podnijeti zahtjev za prethodnu
registraciju u područnom uredu gradske uprave prema svom boravištu u gradu Zagrebu.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača i za potvrdu o upisu u popis birača podnosi se u područnom uredu gradske uprave, prema prebivalištu radnim danom u vremenu od 8,30 do 16,30 sati, a u subotu 27. listopada, te 3. i 10. studenoga 2007. u vremenu od 8,30 do 12 sati.

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve istječe 10. studenog. Sa sobom treba imati i važeću ispravu o identitetu.

Pregled popisa birača može se izvršiti i putem internetske stranice Grada Zagreba www.zagreb.hr kao i putem stranice Središnjeg državnog ureda za upravu www.uprava.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene