Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hanfa upozorava

Građani, oprez, nove laži o mirovinama! Pripazite na ovu tajvansku tvrtku

Banke i depozitari (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Banke i depozitari (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak hrvatske građane i ulagatelje na tajvansko društvo Dryden Partners, koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja i planiranja mirovine, a koje nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj.

Hanfa skreće pozornost građana i ulagatelja iz Republike Hrvatske na društvo Dryden Partners iz Tajvana koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja, ali i planiranja mirovine. Navedeno društvo nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj, navodi Hanfa. 

Prema navodima s njihove internetske stranice, društvo nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine.

Pregledom stranice društva nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga. Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj, upozoravaju. 

Stoga Hanfa napominje da navedeno društvo nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Republike Hrvatske koje se spominju na internetskoj stranici.

Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom. Stoga pozivaju ulagatelje s područja Republike Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Republike Hrvatske dostupni su na internetskim stranicama Hanfe ovdje.

Pročitajte i ovo Kubanski vojnici - 1 plaćenici u potrazi za boljim životom Prevareni i očajni, idu u rat za Rusiju: "Potpisali smo ugovor s vragom, a vrag ne dijeli slatkiše"

Na internetskoj stranici Hanfe dostupan je i registar notificiranih društava za upravljanje investicijskim fondovima te Hanfa ovim putem još jednom poziva ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom ili društvom za upravljanje investicijskim fondovima provjere ima li ono potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje usluga na području Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene