Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska titula tužiteljice godine

Upoznajte tužiteljicu Ive Sanadera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovoga tjedna, u petak, počinje prvo suđenje bivšem predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu.

Proces je poseban iz svih kutova, optuženik je prvi put tako visokopozicionirana osoba, optužbe, također prvi put , ratno profiterstvo. A tužiteljica, ni manje ni više nego žena koja je nagrađena svjetskom titulom, tužiteljice godine. Tamara Laptoš na optuženičku klupu već je posjela menadžere, profesore, političare, a sada će i bivšeg premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nisu zaprimili zahtjev Odluka Vrhovnog suda o Turudićevu izuzeću bit će u 'razumnom roku' Slika nije dostupna 'Proceduralni presedan' O Sanaderov zahtjevu za izuzećem Turudića odlučit će - TURUDIĆ

Uspon tužiteljice, koja je iz čakovečkog državnog odvjetništva prije tri godine stigla u Zagreb počinje slučajem INDEX. Sveučilišni profesori osuđeni su za uzimanje mita.

Još uvijek nepravomoćno, na godinu i tri mjeseca zatvora poslala je i bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zbog nepotrebno isplaćene studije.

U sudnici Laptoš ne pokazuje emocije. A njezina profesionalnost Polančecu je dizala tlak na 300, požalio se odvjetniku. Njezin rad prepoznala je i Međunarodna organizacija tužitelja. Ovog je ljeta u Južnoj Koreji ponijela titulu najbolje svjetske tužiteljice. Oči u oči sada će se u sudnici susresti i s bivšim premijerom.

Sanaderu suđenje za uzimanje protuzakonite provizije od Hypo Banke počinje u petak. Ako optužbe i dokaže, tužiteljica Laptoš bit će prva kojoj je uspjelo zatvoriti nekoga zbog ratnog profiterstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene