Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na rubu bijede

Borci za život... u nemogućim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmeročlana obitelj Juranić i tročlana obitelj Lizačić ne maštaju o skupocjenim darovima za Božić; žele samo topao i siguran dom. I jedni i drugi žive u 30-tak kvadrata, imaju djecu s invaliditetom i financijske probleme. No, ne predaju se i vječiti su optimisti.

Novinarka Provjerenog razgovarala je s obiteljima koje ne maštaju o novcu i izobilju, već o sreći i zdravlju svoj djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostali bez domova u potresu Bandić opet obećava: "Devet obitelji sutra dobiva ključeve gradskog stana" Slika nije dostupna Sele cijele obitelji Dalmacija ima super projekt zbog kojeg se mladi vraćaju u napuštena sela, a pritom moraju ispuniti samo jedan uvjet

Sedmeročlana obitelj Juranić živi u Rijeci, stanu od 20 kvadrata, a od petero djece dvoju su invalidi.  Tanja Juranić objašnjava kako su njihova primanja znatno manja od realnih potreba; muževa plaća, dječji doplatak i invalidnina nisu dovoljni za cijeli mjesec. 

Voće i jogurt u njihovoj su kući luksuz koji si priušte samo početkom mjeseca. Njezina djeca ispod bora dobit će samo slatkiše, i to one najjeftinije.

Danijela Lizačić samohrana je nezaposlena majka dvoje djece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize. Prije osam godina iz Slavonije je pobjegla od supruga zlostavljača u Zagreb.

Jedva spaja kraj s krajem, no novac ne posuđuje jer zna da ga drugi mjesec nema otkuda vratiti. U 30 kvadrata u kojima živi s djecom Danijela život pokušava organizirati najbolje što može. Vlažni zidovi njezin su veliki problem, pa nekoliko puta na dan popravlja zaštitnu vrećicu da zid ostane suh. Ne odustaje od normalnog života za svoju djecu i sanja o danu kad će dobiti posao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene