Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teretni brod "Serine", koji se 22. siječnja nasukao kod otoka Unije pregledali su ronioci, koji su potvrdili procjene o oštećenjima trupa, pa se nastavljaju pripreme za odsukavanje, doznaje se danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Brod se nasukao za oko 2/3 svoje ukupne dužine, što je uzrokovalo oštećenje brodskog trupa prema predjelu skladišta tereta i prema jednom tanku goriva broj.

Vezani članci Ronilac, ilustracija Potres ih zatekao pod morem: "Osjećaj je kao da ste pod velikim trajektom, čudno i impresivno" Riječki ronioci na dnu mora pronašli avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata? - 4 Riječki ronioci pronašli avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata?

Odmah nakon nasukavanja, brod je opasan branama, ne prijeti opasnost od onečišćenja mora, a u tijeku su pripreme za iskrcaj tereta, kako bi se pristupilo sanaciji pukotina i ispumpavanju mora i goriva.

Iz Ministarstva su još naveli da je brod pregledan i iz zraka te da
je utvrđeno da se nije pomakao nakon nasukavanja.

Brod "Serine", dužine oko 82 metra, nasukao se u utorak kod Unija, između uvale Samunče i rta Lakunji, pri čemu mu je oštećen trup.

Trinaest članova posade napustili su brod i zbrinuti su na Lošinju.

"Serine" je plovio od Rijeke do Alžira, pod zastavom Sierra Leonea, a u vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je 335 tona sipkoga tereta (soda u vrećama i drvne sirovine), ukrcanog u Rijeci.

Mjerodavne službe uspostavile su stalni nadzor stanja na mjestu nasukavanja.