Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet pod zemljom

'Undergrad': Ovo su čuda po kojima hodaju Beograđani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolog Rade Milić izdvojio je nekoliko mjesta koja su dio skrivenog beogradskog svijeta.

Pod beogradskom zemljom nalazi se čitav jedan skriveni svijet, a nekoliko mjesta koja najviše intrigiraju i koja se s pravom mogu nazvati 'Undergradom' za 24sata.rs otkrio je arheolog Rade Milić.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Jedno od njih je veliko barutno skladište izgrađeno u Donjem gradu Beogradske tvrđave u periodu od 1718. do 1721. godine.

Ističe se i napušteni željeznički tunel Umka koji je dio pruge koja je nekada spajala Beograd i Dubrovnik. Ukupna dužina tunela je 1620 metara, a danas je potpuno napušten, ali dobro očuvan. Kroz jedan njegov dio proveden je plinovod.

Izgradili najvišu zgradu na svijetu: Arapi 'teški' milijarde spremni uložiti u Beograd

Dio 'Undergrada' je i nacistički bunker na padinama Banova brda koji je izgrađen tijekom 2. svjetskog rata, a i danas je u dobrom stanju.

Milić je izdvojio i obiteljsku grobnicu u Brestoviku koja je izgrađena tijekom antike i koja je ukopana u brdu ispod tamošnjeg groblja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene