Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A u Zagrebu...

Izgradili najvišu zgradu na svijetu: Arapi 'teški' milijarde spremni uložiti u Beograd

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt “Beograd na vodi” obuhvatio bi obalni dio grada uz Savu prema ušću u Dunav, a činili bi ga ekskluzivni hoteli i najveći trgovački centar u Srbiji, kulturni i sportski objekti te komercijalni objekti.

Mohamed Al Alabbar, predsjedavajući investicijske tvrtke “Emaar properties” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koja je u Dubaiju podigla najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifa, predstavio jeVladi Srbije projekt “Beograd na vodi” u koji je spreman uložiti više od tri milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Projekt obnove - Stara Vlaška - 5 Miču ono što mnogima smeta VIDEO, FOTO Dio samog središta Zagreba dobit će novo lice: Objavili kako će izgledati Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Prezentaciji su nazočili potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić, predsjednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović, te članovi vlade, a projekt “Beograd na vodi” će, kako je najavljeno, voditi tvrtka “Eagle Hills” čije je sjedište u Emiratima i fokusira se na velike projekte u području nekretnina na međunarodnom tržištu.

Tvrtka “Eagle Hills” je, objavljujući početak radova, istaknula da se projekt “Beograd na vodi“ realizira uz potporu Vlade Srbije i zahvaljujući jakim bilateralnim odnosima UAE i Srbije, osobito nakon nedavnog posjeta Beogradu princa prestolonasljednika Emirata, šeika Mohameda Bin Zayeda Al Nahyana, navedeno je u priopćenju iz ureda srpskog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića.

“Eagle Hills” očekuje da njezini projekti, kako se navodi u priopćenju ove tvrtke, pridonesu do pet posto domaćeg bruto proizvoda (BDP) u gradovima u kojima gradi svoje mega projekte.

Donald Trump bacio oko na Beograd!

Projekt “Beograd na vodi” obuhvatio bi obalni dio grada uz Savu prema ušću u Dunav, a činili bi ga u prvoj zoni ekskluzivni hoteli i najveći trgovački centar u Srbiji, druga bi zona obuhvatila gradnju kulturnih i sportskih objekata, a u trećoj bi bili komercijalni objekti.

Srpski potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić, koji je nazočio prezentaciji, ocijenio je da bi realizacija tog projekta, uz rast autoindustrije i poljoprivrede, značila siguran izlazak Srbije iz krize.

Ideje arhitekata i urbanista o “silasku” Beograda na rijeke Savu i Dunav stara je više od četiri desetljeća, a projekt nazvan “Beograd na vodi” Vučićeva Srpska napredna stranka predstavila je u izbornoj kampanji 2012. godine ustvrdivši da će on uposliti domaća građevinska poduzeća i pridonijeti otvaranju oko 200.000 radnih mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene