Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turističke agencije bilježe porast prodaje skijaških aranžmana.


Unatoč gospodarskoj krizi brojni zaljubljenici u skijanje ne odriču se zimovanja na nekim od poznatih europskih skijališta, objavio je Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Stiglo zahlađenje Snijeg stvara probleme u prometu, pogledajte kako su na Učki zapeli automobili: "Više nisu mogli pa su se vraćali nazad" Snjegovići Njegovi snjegovići su nepošteni prema svim susjedima: ''Tata, zašto ti ne možeš tako?''

Oni koji si to ne mogu priuštit ići će do povoljnijih skijališta u BiH i Sloveniji, ili će čekati snijeg na hrvatskim planinama. I ove godine na skijanje će oko 200 tisuća građana.

Putničke agencije tvrde kako bilježe porast prodaje aranžmana čak do 30 % više nego prošle godine. Porast se bilježi i jer su ove godine ponude krenule ranije, a s tim i rezervacije i prodaja. Ipak, gospodarska kriza svakako je promijenila navike skijaša.

Svaka nacija kolektivno troši lovu na nešto, a mi, eto, na skijanje

Zbog financija neki će čekati hladnije vrijeme i skijanje na Sljemenu. Uz popularne Francusku, Italiju i Austriju, mnogi će kao svoju destinaciju ove zime sigurno odabrati bliža i povoljnija skijališta, kao što su ona u susjednoj BIH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook