Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je suditi po prvim znacima, kampanja koju britanski mediji vode protiv Hrvatske, neće smanjiti zanimanje gostiju s Otoka. Dubrovnik su još od dvadesetih godina prošloga stoljeća posjećivali pripadnici engleske kraljevske loze. A mi smo razgovarali s engleskim novinarom koji živi u Dubrovniku.


Mark Thomas engelski je novinar, oženjen za dubrovkinju. Već 11 godina živi u Dubrovniku. Nakon prvog posjeta Dubrovniku Mark je ostao oduševljen. Dubrovnik je oduvijek povezan sa Engleskom. Tu su ljetovali engleski prinčevi i princeze, veliki broj nekretnina kupili su Englezi. 'Najveći broj Britanaca, kojima mi dodjeljujemo zahvalnicu za unaprijeđenje i razvoj turizma, su naši stari gosti koji borave ovdje više od 35 godina, a dolazili su čak i u ono ratno vrijeme', kaže Maja Milovčić, glasnogovornica TZ Dubrovnik.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete" PR Zadržavanje pažnje potrošača najveći je izazov svakog branda

Englezi su treći najbrojniji gosti u Dubrovniku, koji samo ove godine bilježe povećanje posjete od 18 posto. Brojke koje govore da gosti s Otoka cijene mir i sigurnost Hrvatske.

Više u video prilogu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju