Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro Vjenceslav Bill, jedan od ključnih svjedoka protiv Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon duge i teške bolesti preminuo je Vjenceslav Bill, bivši osječki dragovoljac i svjedok u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša, u kojem je potvrdio postojanje Branimirove bojne.

Bio je jako dobro upućen u prilike u Osijeku '91. i pritom jedan od rijetkih koji su još tada imali hrabrosti suprotstaviti se Glavašu kao zapovjedniku obrane grada. Na zločine koji su se događali u Osijeku ukazivao je davno prije nego što su se mnogi drugi usudili progovoriti, piše Radio 101. 

Pročitajte i ovo Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić Slika nije dostupna 'Bill nije ni ključan svjedok ni osječki branitelj'

Vjenceslav Bill svojedobno je optužio Glavaša za umiješanost u ubojstvo legendarnih hrvatskih branitelja Mate Šabića - Šabana i Tihomira Međugorca Kyota, rekavši da je Glavaš bio nalogodavac za sve što se u vrijeme rata događalo u Osijeku.

- Sve što se u to vrijeme dešavalo u Osijeku, on je bio nalogodavac. Sve je bilo pod njegovim zapovjedništvom, bio je zapovjednik obrane grada. U svakoj su satniji zapovjednici bili njegovi i svi su bili članovi HDZ-a. Ne može se on od toga izvlačiti jer laže, izjavio je Radiju 101 u listopadu prošle godine. 

Vjenceslav Bill umro je točno tjedan dana nakon što je u svom stanu u Zagrebu dao iskaz istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču. Sudac je odlučio iskaz dobiti pod svaku cijenu, iako se Bill već tada borio za svaki sat života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene