Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 74. godini

"Otipkao posljednju točku svoje životne priče": Umro novinar, književnik i scenarist Pero Kvesić

Pero Kvesić
Pero Kvesić Foto: Cropix
Novinar, književnik i scenarist Pero Kvesić umro je nakon duge i teške bolesti u 74. godini života.

"Dragi prijatelji, Pero Kvesić, književnik, novinar, urednik i bloger otipkao je posljednju točku svoje životne priče", stoji u nedjelju u objavi na njegovoj facebook stranici.

Rođen je 1950. u Zagrebu, a najveći dio djetinstva proveo je u Bjelovaru. Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu diplomirao je filozofiju i sociologiju, a još za vrijeme studija bio je urednik u "Omladinskom tjedniku", "Studentskom listu" i "Tjednom listu omladine". Pamtit će ga se i kao jednog od pokretača omladinskog kluba Jabuka.

Pročitajte i ovo Terenac ministra Marija Banožića s mjesta nesreće - 3 Poznati svi detalji Policija objavila detalje kako je Banožić izazvao nesreću: Podnesena kaznena prijava

Nakon dužeg boravka u SAD-u bio je glavni urednik omladinskog lista "Polet" i časopisa "Pitanja".

Sedamdesetih godina surađivao je u magazinu "Start", a osamdesetih je bio je samostalni umjetnik, četiri godine bio je tajnik Društva književnika Hrvatske, a ostat će zapamćen i kao pokretač biblioteke i časopisa "Quorum".

Pročitajte i ovo Prometna policija - 1 Tragedija na cesti Vozač kamiona naletio na biciklista: Od zadobivenih ozljeda na mjestu je preminuo

Autor je niza proznih djela, među kojima su zbirke pripovjedaka "Uvod u Peru K." (1975.), "Mladi K." (1983.), "Uspomene urednika erotskog magazina" (2003.) i "Vrijeme rata i razonode" (2014.), te romane "Što mi rade i što im radim" (1984.), "Rent-a-car express" (2000.) i "Stjecaj okolnosti" (2002.). Objavio je i nekoliko zbirki pjesama te nekoliko romana za djecu i slikovnica.

Kvesić je objavljivao na blog.dnevnik.hr, a ovo je jedan od njegovih poznatijih blogova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene