Miroslav Zadro
Miroslav Zadro Foto: HND

HRT je u ponedjeljak izvijestio da je nakon kratke i teške bolesti u 53. godini umro bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija Miroslav Zadro.


Na Hrvatskom radiju proveo je najveći dio svoje karijere, gdje je vodio i uređivao emisije "Puls javnosti", "Intervju tjedna" te kontakt-program "U mreži prvoga".

"Miroslav Zadro je nakon srednje škole upisao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslije odsluženja vojnog roka, godinu je dana putovao po svijetu, da bi se po povratku prebacio na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti", podsjeća i HND.

Kažu kao je su u novinarskom smislu velik utjecaj na Zadru imali prilozi Gorana Milića u nekadašnjoj emisiji "Od našeg dopisnika".

"Zadro je bio komunikativna i otvorena osoba s vrlo izraženim osjećajem za novinarstvo. Osim u privatnom životu, duhovit i ležeran stil Miroslav Zadro nastojao je unijeti i u svoje radijske emisije za koje je govorio da su katkad na granici stila Montyja Pythona, a nisu lišene ni političke filozofije", dodaju.

"Kritičar Novog lista Siniša Pavić usporedio je Zadru s legendarnim Daveom Alenom koji "prosipa sentence i mudrolije s visoka, ali lovi crvenu lampice po studiju, a ako je ulovi, imat će šanse". Tijekom svoje novinarske karijere Miroslav Zadro bio je i član Hrvatskog novinarskog društva", zaključuju u HND-u.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju