Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 60. godini

Umro Ante Markov, nekadašnji saborski zastupnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Markov, nekadašnji saborski zastupnik HSS-a iz Šibensko-kninske županije, umro je u srijedu u 60. godini života.

Markov je rođen 1959. godine u Šibeniku. Završio je Fakultet hotelijerstva u Opatiji, gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomista u turizmu.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Potvrđeno za Dnevnik Nove TV Turudić pred saborskim Odborom za pravosuđe nije rekao istinu: Iz slučaja svog bratića izuzeo se kasnije nego što je tvrdio Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

Radio je kao diplomirani ekonomist turizma u Murteru, a dolaskom demokratskih promjena i uvođenjem višestranačja u Hrvatskoj 1990. godine postaje član HSS-a, u kojemu je obnašao visoke stranačke dužnosti.

U Saboru je obnašao zastupnički mandat od veljače 2000. do prosinca 2003. godine. Bio je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Odbora za turizam.

Ante Markov bio je generalni direktor ACI-ja i direktor JANAF-a. Nakon odlaska s čelnog funkcije JANAF-a ostao je poslovno povezan s ruskom naftnom kompanijom Zarubežnjef. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene