Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed stanovnika Varšavske

Umjesto zagušene prometnice traže pješačku zonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Želimo pješačku zonu uz škole u koje idu naša djeca', zahtjev je to stotinjak ljutitih roditelja i djece koji su mirnim prosvjedom zatražili zatvaranje zagrebačke Varšavske ulice za promet. Sve kako bi spriječili prometni kolaps, buku, onečišćenje, ali i opasnost koja će prijetiti njihovoj djeci nakon što se na Cvjetnom trgu izgradi podzemna garaža.

Roditelji i djeca žele da se Varšavska ulica u centru Zagreba za sav promet potpuno zatvori. Zbog toga su i organizirali miran prosvjed na kojem se okupilo petstotinjak građana, ali i djece. U Varšavskoj ulici u Zagrebu nalazi se osnovna škola, dječji vrtić, tu su i dvije srednje škole, dvije škole stranih jezika te sportska akademija. Upravo zbog toga, zahtijevaju da se ulica pretvori u pješačku zonu.

Pročitajte i ovo Gužva na prometnicama (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL ) Pojačan promet Počele gužve: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama Prometna regulacija u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Nesnosne gužve Split predstavio plan za novu prometnu regulaciju: Je li u pitanju još jedno neuspjelo privremeno rješenje?

Naime, grad Zagreb izdao je dozvolu za prilagođavanje ove ulice zbog ulaska u garaže unutar bloka, kako bi omogućio izvođenje projekta Hoto grupe. To nužno znači i povećanje prometa, što roditelji ne žele jer tvrde da na njihovu djecu nitko ne obraća pozornost, već ih se smatra 'smetnjom u prometu'. Nakon planirane izgradnje garaže, ovdje se očekuje povećanje prometa za 2.400 auta na dan. Zbog toga roditelji i djeca traže da se pokrene stručno ispitivanje kvalitete življenja ovog dijela grada, točnije mjerenje buke i zagađenja. Osim toga žele da ispitivanje bude obavljeno od više nezavisnih stručnih službi, minimalno tri. Prometna studija koja je do sada napravljena istraživala je opterećenje prometa od 19 do 20 sati, kada je promet ovdje najmanji. Pomoć očekuju od grada, ali i nadležnih ministarstava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene