Formiranje Vlade i povratak Andreja Plenkovića i Davora Ive Stiera iz Bruxellesa promijenit će sastav eurozastupnika - u Bruxelles će HDZ-ov Ivica Tolić, ali i HSP-ovac Ivan Tepeš.


Ivan Tepeš je na listi Domoljubne koalicije bio osmi, a zastupnik u Europskom parlamentu postat će sa svega 774 preferencijalna glasa.

Vezani članci Europa ulaže 20% svog budžeta u digitalizaciju Rasprava u Europskom parlamentu vrijedna 672,5 milijardi eura: ''Pred nama je ogromna prilika koju ne smijemo propustiti'' Slika nije dostupna I TO JE MOGUĆE Hrvatsku će u Europskom parlamentu predstavljati veleposlanica druge države

Nakon što plate sav porez europarlamentarci mjesečno primaju oko 33 tisuće kuna, bez dnevnica. Osim plaće, za svaki dan boravka u Bruxellesu na račun zastupnika stiže 306 eura, plaćen im je smještaj, a tu je i 4320 eura za troškove ureda.

Kad se sve zbroji, prihodi mogu biti oko 14 tisuća eura na mjesec.

Tepeš je zbog dogovora oko nove pozicije jutros bio i u HDZ-ovoj središnjici. "Zakon je vrlo jasan u tom smijeru, tako da je to jedino relevantno", rekao je Tepeš novinarima prilikom ulaska, a slično je govorio i Plenković.

"Zakon je takav.  On je bio na listi osmi, to je činjenica, a je li to primjereno nije na meni da odlučujem", rekao je Plenković.