Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo o čemu se radi

Umjesto outsourcinga ide se na spin off model! 'Izabrali smo najmanje stresnu varijantu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade je danas potvrđeno kako će se umjesto outsourcinga ići na, kako su rekli, najracionalniji, spin off model.

Iz Vlade je potvrđeno kako su od tri modela outsourcinga izabrali onaj nazvan spin off, a što znači da će se osnovati novo trgovačko društvo u državnom vlasništvu koje će preuzeti zaposlenike javnih i državnih tvrtki.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

To se odnosi na oko 24.000 zaposlenika. U to ulaze oni koji rade na poslovima čišćenja, pranja, peglanja, kuhanja, održavanja. Prijevoz će spadati pod jedinstveni servis zajedničke službe za prijevoz, a zaštita će biti prepuštena tvrtki AKD.

Milanka Opačić je istaknula kako 'Vlada nije od ničega odustala', te da je donesena politička odluka. Dodala je kako bi sve trebalo startati već početkom slijedeće godine, a očekuje se da bi uštede već u startu bile oko 280 milijuna kuna. 'No s vremenom će one biti još i veće', potvrdila je Opačić. 

Opačić: Vlada neće odustati od 'outsourcinga'

Ministrica socijalne politike i mladih istaknula je kako su u Vladi, od tri modela koja su od početka razmatrali, izabrali najisplativije rješenje koje je ujedno i, kako je rakla, najmanje stresna za radnike, a ujedno isplativa za državu. Dodala je i kako plaće neće bi smanjivane, ali će se uvesti jedinstvena cijena rada za pojedine usluge.

Predsjednika Sindikata Preporod Željko Stipić potvrdio je kako će sindikati nastaviti s prikupljanjem potpisa za referendum protiv outsourcinga, dodavši kako su do sada prikupili nešto više od 300.000 potpisa. Istaknuo je kako sindikati ne žele nikavu promjenu postojećih modela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene