Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila

Opačić: Vlada neće odustati od 'outsourcinga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada neće odustati od namjere izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, tzv. outsourcinga, potvrdila je u Županji potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Dodala je da se već duže vrijeme radi na tri modela outsourcinga, kako bi se iznjedrila najbolja rješenja i za radnike i za državu.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

'Vrlo brzo ćemo izaći s modelom. Žao mi je što sindikati od prvog dana nisu željeli s nama nikakvu komunikaciju. Na konferenciji gdje smo raspravljali o sva tri modela i njihovim dobrim i lošim stranama, oni su se ustali i demonstrativno otišli', kazala je Opačić, komentirajući prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o donošenju zakona protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, koje je počelo danas na inicijativu 17 sindikata iz javnog sektora.

Sindikati ističu da je Vladina odluku o 'outsourcingu' neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, u kojem radi 26.500 zaposlenika, 'avanturistička, bez analize, nepripremljena, neozbiljna i nekorektna'.

Ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić rekla je kako ne želi ulaziti u odnose sindikata i poslodavaca već joj je važno da 'sačuva prava radnika'.

Počelo prikupljanje potpisa za referendum!

'Kao potpredsjednica Vlade koja vodi tu cijelu reformu borit ću se za onaj model koji će najviše zaštiti radnike u tom sustavu', poručila je.

Na pitanje novinara, hoće li podržati predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ili bivšeg ministra financija Slavka Linića, te kako gleda na moguću kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a, kazala je kako je to 'nešto što se mora riješavati prvenstveno u stranci'.

Dodala je kako misli da u Županji u kojoj ljudi imaju sasvim druge probleme, nije primjereno da govori o bilo čemu vezanom uz SDP.

Milanka Opačić u Županji je posjetila Državni stožer za zaštitu i spašavanje, susrela se sa čelnicima poplavljene općine Gunja, a do kraja dana posjetit će i osobe iz poplavljenih mjesta županjske Posavine smještene u hostelu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje te razgovarati s ravnateljima Centara za socijalnu skrb iz Vinkovaca, Vukovara i Županje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene