Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova TV u posjedu je dokumenta u kojem se zastupnik SDP-a Željko Jovanović požalio na, kako je rekao, 'muljanje i prikrivanje' od strane Jadranke Kosor i Vlade, koja nije poslala konkretan odgovor na njegovo pitanje.


Naime na pitanje 'Molim Vas da mi odgovorite koja su ministarstva Hrvatske vlade u periodu od 2005. do 2010. godine poslovala sa tvrtkom FIMI MEDIA, te o kojim ugovorima i kolikim iznosima se radi?', Jovanović je dobio slijedeći odgovor iz Vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna Uvodi se zdravstveni odgoj u škole: 'Seksualni odgoj dio je toga' Slika nije dostupna Ukida se zaključivanje ocjena na polugodištu!

'Vlada Republike Hrvatske, u interesu istrage koju tijela državne vlasti provode u vezi s poslovanjem tvrtke tvrtke FIMI-MEDIA d.o.o. i dala je podatke koji se odnose na navedenu tvrtku samo tijelima koja tu istragu provode, dakle Ministarstvu unutarnjih poslova i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.'

Pitanje je pismenim putem upućeno 1. listopada ove godine, a odgovor je Jovanoviću stigao nekoliko dana kasnije. No Jovanović smatra da odgovor nije ni dobio.

'Odgovor Kosor pokazuje dodatno da je pravo na pristup informacijama za njih prazna priča, jer u skladu sa člankom 115. i 184. Poslovnika Hrvatskog sabora zastupnik mora dobiti odgovor na pitanje, pa Premijerkin odgovor upućuje na omalovažavanje uloge saborskog zastupnika, budući da moje pitanje ni na koji način ne ugrožava istragu', kaže Željko Jovanović. 

Jovanović također dodaje kako 'ne može ni zamisliti s čim se susreću obični građani kada traže odgovore na svoja pitanja'.  Smatra kako je 'izbjegavanje' odgovora na njegovo pitanje dokaz da je povjerenik za pravo na pristup informacijama, na kojem inzistira SDP, neophodan.

'Muljanje, laži, prikrivanje to je model ponašanja Kosor i njene Vlade', kaže Jovanović.

Zato je danas premijerki Jadranki Kosor uputio prigovor u kojem navodi kako nije zadovoljan njezinim odgovorom, te postavio prošireno pitanje na koje ponovno traži odgovor.

'Iz tog razloga molim Vas da mi odgovorite koja su ministarstva Vlade Reublike Hrvatske, te tvrtke u državnom vlasništvu u razdoblju od 2003. do 2010. poslovala sa tvrtkama FIMI-MEDIA, d.o.o, Soboli d.o.o. i Masssol d.o.o. , te o kojim ugovorima i kolikim iznosima se radi.

Ako je odgovor povjerljive naravi, kao što navodite u svom odgovoru na moje zastupničko pitanje od 01. listopada, podsjećam Vas na članak 184. Poslovnika Hrvatskog sabora po kojem član Vlade može predložiti da odgovori neposredno zastupniku ili na zatvorenoj sjednici radnog tijela u čijem je djelokrugu to pitanje, npr. na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije', naveo je u današnjem pismu Jovanović.

Ostaje nam čekati kako bi saznali hoće li na novo pitanje dobiti odgovor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju