Obavijesti Video Pretražite Navigacija
33 posto cijene pelješkog mosta

'Umjesto Neumskog koridora izgradite podmorski tunel'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruža Tomašić danas je predložila podmorski tunel koji bi povezao jug s ostatkom zemlje, a koštao bi do 200 milijuna kuna.

To bi rješenje, kaže Tomašić, koštalo 33 posto cijene predviđene za Pelješki most. Na konferenciji za novinare koju je HSP dr. Ante Starčević održao ispred Sabora, rečeno je kako je umjesto lošeg rješenja prošle Vlade, nova Vlada ponudila još lošije rješenje kojim Hrvatska prepušta luku Ploče BiH. Naime, tvrde da će Neumskim koridorom Hrvatska postati ovisna o susjednoj Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor novinarima Linić o 'neumskom koridoru': za putnički, ne i za robni prijevoz Slika nije dostupna Ministar u Dnevniku Nove TV Hajdaš Dončić: Neumski koridor mogao bi se izgraditi u roku od tri godine

Predlažu 3,5 kilometara dugi podmorski tunel čija bi izgradnja ovisno o broju traka stajala od 150 do 200 milijuna kuna. Zvonimir Ajduk, član predsjedništva stranke HSP dr. Ante Starčević, rekao je da su konstrukcije podmorskih ili uronjenih tunela poznate u svijetu više od sto godina.

>> Evo što su smislili umjesto Pelješkog mosta!

Problematična je, kažu, 5,5 kilometara duga Neumska zaobilaznica za koju BiH traži 17 kilometara dug koridor od Luke Ploče do njezine granice, uz korištenje Luke Ploče.

HSP dr. Ante Starčević stoga predlaže Vladi da ustraje u zaustavljanju gradnje Pelješkog mosta ali istodobno da se zahvalili kolegama u BiH na njihovom 'samo na prvi pogled velikodušnom prijedlogu' korištenja Neumskog koridora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene