Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danijel Ivin od danas nije predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO), a tu će dužnost obavljati dosadašnji potpredsjednik Vlatko Silobrčić, priopćeno je večeras iz HHO-a.


Izvršni odbor HHO-a na današnjoj je sjednici jednoglasno prihvatio Ivinov prijedlog da se plenumu HHO-a predloži da mu se zamrzne članstvo u HHO-u do okončanja postupka koji se protiv njega vodi, stoji u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna HHO podupire Feral Tribune Slika nije dostupna Danijel Ivin umjesto Puhovskog na čelu HHO-a

Datum plenuma HHO-a, koji će donijeti odluke u vezi zamrzavanja Ivinova članstva, bit će određen u roku mjesec dana.

Optužnica protiv Ivina, bivšeg predstojnika Ureda predsjednika
Republike Željka Dobranovića i još tri osobe iz "Geotehnike" još uvijek nije pravomoćna, doznaje se od Dobranovićeva branitelja i člana HHO-a Veljka Miljevića.

On je Hini izjavio da je optužnica Ivinu uručena tek ovoga tjedna, a neki ju optuženici još nisu primili.

"U roku osam dana od primitka optuženi imaju pravo prigovora o kojemu odlučuje izvanraspravno sudsko vijeće i tek ako ono odbije prigovore, optužnica postaje pravomoćna", kazao je Miljević.

Dodao je kako nije propisan rok u kojemu se mora odlučiti o
prigovorima, no on očekuje kako bi se to moglo dogoditi sredinom rujna.

Ivin je optužen za zlouporabu položaja i ovlasti, a tereti ga se da je kao predsjednik Nadzornog odbora "Geotehnike" oštetio tu tvrtku za oko 390.000 kuna jer je stan od 83 četvorna metra u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu prodao Dobranoviću za 133.000 kuna ili četvrtinu stvarne tržišne cijene.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju