Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oni koji su zbog poplava otišli u druge države, primjerice BiH, trebaju se javiti HZMO-u.


Umirovljenici koji primaju mirovinu na kućne adrese preko pošte, a koji su iz područja zahvaćenim poplavama (Vrbanja, Soljani, Strošinci, Posavski Podgajci, Gunja i Račinovci) Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) isplatit će mirovine na privremene adrese, dobivene od Kriznog stožera, priopćio je danas HZMO.

Vezani članci Josip Aladrović ''200 eura nije realno'': Ministar Aladrović objasnio tko bi mogao dobiti COVID dodatak na mirovinu Slika nije dostupna Odzvonilo isplati mirovina putem pošte?

HZMO ističe kako će korisnici, kojima mirovina ne bude isplaćena na privremene adrese, moći u roku od 10 dana od isplate podići mirovinu u najbližem poštanskom uredu.

HZMO ujedno poziva korisnike koji su iseljeni ili evakuirani zbog poplava a ne nalaze se na navedenom području, posebno korisnici koji su privremeni boravak pronašli u drugim državama, da se jave HZMO-u i dostave trenutnu adresu boravka.


Što će biti s mirovinskim sustavom? Broj umirovljenika i radnika gotovo je izjednačen!

Besplatni broj za pozive iz Hrvatske je 0800 4595, a broj za pozive iz inozemstva je +385 1 4595 011, navodi HZMO. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook