Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljenici na Facebook ili skypeu nisu baš raširena pojava, ali mogli bi biti. Krenu li stopama riječkih pripadnika treće dobi koji iz dana u dan sve bolje svladavaju svijet interneta.


U tome im pomažu projekti Europske unije i grada. Novi digitalni centri u klubovima umirovljenika postali su im jedan od najdražih darova.

Vezani članci Šarene frizure Godine su samo broj, a one su to dokazale svojim šarenim frizurama kakve obično nose samo tinejdžeri Slika nije dostupna Ovo su nova pravila za nezaposlene!

Virtualno druženje za početak rada digitalnih centara okupilo je mnoge riječke umirovljenike. 'Dosta je to interesantno pogotovo za nas starije ljude koji smo počeli učenje sa onom tablicom i kredom i spužvom, ovo je zaista frapantno za nas', kaže umirovljenik Tomislav Baran.

Iako je već dobrano zagazio u 84., novih se tehnologija ne boji.'Internet, Skype, to je već lakše, ali ono je bilo teže, na početku, one osnovne stvari savladati', kaže.

Prosjek preko 70 godina

'Mi smo jako veseli da nas se u to uključilo. Vidjet ćete, prosjek je naš pa može se reći preko 70 godina. Puno je to.', kaže predsjednica udruge umirovljenika Rijeka Ana Turak.

To samo dokazuje da godine nisu nikakva prepreka za učenje.Dapače, ne bi ni smjele biti jer dok je čovjek živ treba stalno da uči i da radi. S godinama, poznato je, dolazi i mudrost pa nije čudo što su sve blagodati informatičkoga doba umirovljenici brzo prepoznali.

Za sve umirovljenike koji to žele održavat će se tečajevi i radionice kako bi nove digitalne centre mogli što bolje iskoristiti. 'Ja bi baš htio reći svima umirovljenicima da se ne boje te nove tehnologije. Sve je to savladivo', poručio je Tomislav.