Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozili istom prugom

Umalo tragedija: Izbjegnut sudar vlakova na pruzi Sesvete - Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je vlak s putnicima krenuo iz Dugog Sela prema Zagrebu a drugi iz Sesveta prema Dugom Selu. HŽ je do daljnjeg suspendirao odgovornog prometnika u Dugom Selu.

Hrvatske željeznice (HŽ) izbjegnule su u posljednji tren još jednu tragediju na svojim prugama. Naime, u nedjelju navečer, oko 21 sat, istovremeno su jednim kolosijekom krenula dva putnička vlaka iz suprotnih smjerova; jedan iz Dugog Sela prema Zagrebu, a drugi iz Sesveta prema Dugom Selu. 

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće' Ilustracija dobro proučite Važna obavijest HŽ-a! Nove izmjene u prometu, očekuje se znatno kašnjenje vlakova

Zbog propusta u obavljanju dužnosti koji je sinoć mogao dovesti do sudara vlakova, s radnog mjesta danas je udaljen dežurni prometnik u kolodvoru Dugo Selo, priopćeno je iz HŽ. Dežurni prometnik bit će, navode, udaljen s radnog mjesta dok se ne utvrde sve okolnosti, a u slučaju da se dokaže njegova odgovornost postoji mogućnost izricanja najstrože kazne, tj. izvanredni otkaz ugovora o radu.

Na dionici između Dugog Sela i Sesveta zbog radova se prometuje jednim kolosijekom. Brzi vlak koji prometuje na relaciji Osijek – Zagreb Glavni kolodvor dobio je dopuštenje prometnika da krene iz kolodvora Dugo Selo prema Zagrebu. Istovremeno je iz kolodvora Sesvete u smjeru Dugog Sela pokrenut je putnički vlak Savski Marof-Dugo Selo.

 

Kasni li vam vlak, autobus ili avion? Imate pravo na naknadu!

Netko je ipak uočio katastrofalnu grešku te je odmah nakon pokretanja brzi vlak zaustavljen i isključen je napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Dugo Selo - Sesvete. Okolnosti ovog izvanrednog događaja se utvrđuju, navode u HŽ-u. Očevid je obavilo interno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza.

Zbog izvanrednog događaja između 21.14 do 23.14 sati između kolodvora Dugo Selo i Sesvete bio je obustavljen željeznički promet. Iako su iz HŽ-a prvotno izvijestili da su putnike prevozili autobusi, informaciju su kasnije povukli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene