Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog sumnje da je od 40-godišnjaka tražio da ubije tročlanu obitelj na području Umaga ili nađe nekoga da to učini, istarska policija uhitila je i pritvorila 60-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Županijsko državno odvjetništvo u Puli u četvrtak je priopćilo kako je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju te po jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom i protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičen je da je prošle subote, 3. kolovoza pitao 40-godišnjaka bi li za njega lišio života 57-godišnjeg muškarca i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu te njihovo dijete ili pronašao nekoga da to učini, što je on odbio i o svemu obavijestio žrtve.

Policija (Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL) Strava u Zagrebu: Upali starcu u stan, vezali ga i nad njim se iživljavali, preminuo od ozljeda

Tužiteljstvo okrivljenoga tereti i da je istoga dana 51-godišnjakinji govorio kako će ubiti nju i njezina izvanbračnog supruga, a zatim od spomenutog 40-godišnjaka tražio da te prijetnje prenese 57-godišnjaku i njegovoj obitelji.

Pritom mu je pokazao prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev kalibra 7,65 milimetara, odnosno oružje koje spada u kategoriju A, koju građani ne smiju držati.

Na prijedlog pulskog tužiteljstva sudac istrage Županijskog suda u Puli 60-godišnjaku je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Inače, umaška je policija prošle subote, odmah nakon upućenih prijetnji smrću, uhitila i privela osumnjičenog. (Hina)