Policija (Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL)
Policija (Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL

Tri državljana Republike Srbije (48, 31, 53) na Trešnjevci su početkom ožujka nešto poslije ponoći ušla u kuću dvojice braće. Prije toga su saznali da stariji brat (80) ima puno novca.


Muškarac (53) ušao je u dio kuće u kojem živi mlađi brat (78). Druga dva razbojnika otišla su u dio kuće koji pripada starijem bratu. Pozvonili su mu, a odmah nakon ulaska u stan poečli su ga udarati rukama i nogama po glavi i tijelu. Zatim su ispremetali cijeli stan, tražeći novac. Cijeli sat tukli su starca, a i vezali su ga kako bi što lakše došli do novca. Na kraju su uspjeli, ali policija još ne zna koliko su novca ukrali. 

Vezani članci Migranti, ilustracija Pritisak raste, ali policija ne odustaje: Kod Brčkog prekinut lanac krijumčarenja - spriječen prelazak 12 migranata preko Save Kazneno prijavljeno devet osoba zbog krijumčarenja migranata Velika akcija policije! Zbog švercanja najmanje 100 migranata iz BiH u Hrvatsku, istraga nad devet osoba

"Odmah potom njih su se dvojica vratila u dio kuće, odnosno stambeni prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca, dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata te ga pronašao ga bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog, zbog čega je odmah pozvao policiju", javili su iz zagrebačke policije. 

Iscipelarenog starca prevezli su u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon teških ozljeda, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

"Osumnjičeni 53-godišnjak u zakonskom je roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih", rekli su u policiji.