Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Vili Bassanese na otvorenju novog, supermodernog vrtića kazao je i kako neće biti listi čekanja za upis u vrtiće te da su novim vrtićem standardi podignuti na najvišu razinu.


U istarskom gradu Umagu danas je otvoren novi, moderni vrtić, nazvan "Radost/Gioia". Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese na otvorenju je istaknuo kako će od 1. travnja ove godine svi vrtići na području Umaga biti besplatni. Od Larise Gašperini, tajnice Ureda gradonačelnika, saznajemo da umaške vrtiće pohađa više od 600 djece pa će ova najava predstavljati znatno olakšanje za budžete njihovih roditelja. Umag uz novi vrtić ima i još dva, na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Vezani članci Beba, ilustracija Samo 34 grada i općine imaju veći broj rođenih nego umrlih u prošloj godini, objavljeno i gdje je najlošija situacija Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vrijedna akcija na istoku Hrvatske: Za četrdeset mladih obitelji u Vukovaru i okolici predstojeći bi blagdani mogli biti možda i najbolji dosad

Bassanese je istaknuo i kako u Umagu neće biti listi čekanja za vrtiće, a dovršetkom novog vrtića standardi su podignuti na najvišu razinu.

Vrtić "Radost" koncipiran je kao "istarsko selo" od deset zasebnih kućica, međusobno povezanih u cjelinu od 2500 m2 korisnog vrtićkog prostora. Po tehničkim karakteristikama spada u A razred energetske klase. Cijena investicije iznosila je 31,4 milijuna kuna.

"Umag je grad koji se ponosno može dičiti radom svog nadstandardnog stručnog tima u vrtićima, od pedagoga, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, medicinske sestre, sportskog trenera, odgojiteljice glazbenog odgoja, a posebno se može istaknuti rad odgojiteljica, jer u Umagu 1 odgojiteljica dolazi na prosječno 8 djece.

Ovo je naš najveći doprinos prije svega mladim obiteljima grada Umaga, doprinos je to sigurnoj budućnosti i demografskoj obnovi našega grada, a u konačnici, Republike Hrvatske. Upravo ovaj svijetli primjer grada Umaga je dokaz da si možemo i moramo pomoći ako želimo zaustaviti iseljavanje i ako želimo imati budućnost koju promišljamo zajedno", kazao je gradonačelnik Bassanese.