Ponovo loše vijesti za Uljanik! Uprava Uljanika izvijestila na web-stranici Zagrebačke burze da je luksemburški naručitelj CLdN jednostrano raskinuo ugovor o gradnji novoga broda. Vrijednost ugovora u priopćenju se ne navodi.

Galerija


"Zbog nemogućnosti da se brod isporuči sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji, sklopljenog između Uljanika i CLdN ro-ro S.A. Luxembourg, za izgradnju Ro-Ro broda kapaciteta 5500 Lm, za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera na prikolicama, Uljanikova novogradnja 531, kupac je 27. siječnja 2019. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda“, navodi se u priopćenju Uljanika.

Vezani članci Samir Hadžić komentira propast Uljanika - 3 Uljanik odlazi u povijest, radnici se nadaju pokretanju proizvodnje u novom poduzeću: "Molimo Vladu da to učini što prije" Kruzer koji će graditi Treći maj - 4 Ima svoju podmornicu i dva helikoptera: Najluksuzniji polarni kruzer na svijetu izgrađen je u Hrvatskoj, Australci ih sad žele još pet

"Zainteresirane strane rade na pronalasku rješenja za dovršetak broda“, dodaje se u priopćenju. Uljaniku je u zadnjih nekoliko mjeseci otkazano niz ugovorenih gradnji brodova. U rujnu su otkazane narudžbe za čak devet brodova.