Ponovo loše vijesti za Uljanik! Uprava Uljanika izvijestila na web-stranici Zagrebačke burze da je luksemburški naručitelj CLdN jednostrano raskinuo ugovor o gradnji novoga broda. Vrijednost ugovora u priopćenju se ne navodi.

Galerija


"Zbog nemogućnosti da se brod isporuči sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji, sklopljenog između Uljanika i CLdN ro-ro S.A. Luxembourg, za izgradnju Ro-Ro broda kapaciteta 5500 Lm, za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera na prikolicama, Uljanikova novogradnja 531, kupac je 27. siječnja 2019. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda“, navodi se u priopćenju Uljanika.

Vezani članci Tomislav Kišiček s Građevinskog fakulteta Stručnjak objašnjava kako treba graditi kuću da je neki jači potres ne sruši: "Nema danas više 'uradi sam' principa" Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva, i Mislav Bago Bivša ministrica o krivcu za poslijeratnu lošu obnovu: "Ako hoćete naći, naći ćete ga do ponedjeljka"

"Zainteresirane strane rade na pronalasku rješenja za dovršetak broda“, dodaje se u priopćenju. Uljaniku je u zadnjih nekoliko mjeseci otkazano niz ugovorenih gradnji brodova. U rujnu su otkazane narudžbe za čak devet brodova.