Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna regulacija prometa

Ulazak u EU: Pogledajte koji će dijelovi Zagreba biti 'U BLOKADI', a koji su alternativni pravci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja proslava hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji održat će se 30. lipnja 2013. u popodnevnim i večernjim satima u Zagrebu na Gornjem gradu i Trgu bana J. Jelačića.

Zagrebačka policija danas je izvijestila o posebnoj regulaciji prometa tih dana i objavila karte pravaca otežanog prometa i alternativnih puteva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozitivne reakcije Mediji BiH: EU je na našim vratima Slika nije dostupna Gradovi Lijepe naše VIDEO i FOTO EVO kako je Hrvatska proslavila ulazak u EU

U povodu središnje proslave pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji (EU), koja će se održati 30. lipnja, zagrebačka policija izvijestila je danas da će od 29. lipnja do 1. srpnja važiti posebna regulacija prometa na određenim prometnicama u Zagrebu i Velikoj Gorici koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela u kojima će biti smještene strane delegacije, odnosno do Gornjega grada i Trga bana Josipa Jelačića.

>> 'Predivna zemlja, Davor Šuker i naravno - kravata'

Središnja proslava hrvatskog pridruživanja EU održat će se 30. lipnja u popodnevnim i večernjim satima na zagrebačkom Gornjem gradu i Trgu bana Josipa Jelačića, a očekuje se okupljanje tridesetak stranih delegacija iz zemalja članica EU, zemalja regije jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika, rekao je na konferenciji za novinare Viktor Forjan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke.

Istaknuo je da se na prometnicama s posebnom regulacijom neće dopustiti kretanje vozila, ali će se dopustiti prelazak vozilima u vrijeme između prolazaka kolona vozila s delegacijama. U zonama odvijanja središnje proslave, 30. lipnja, odnosno na Gornjem gradu i zoni Trga bana J. Jelačića, moći će se kretati samo vozila s posebnom akreditacijom.

Autobusi i tramvaji po posebnom rasporedu

Neposredno uz prometnice po kojima će se kretati delegacije, uz hotele smještaja, kao i u obje zone odvijanja središnje proslave, vozila se neće moći parkirati, a o tom će policija izvijestiti na konkretnim lokacijama putem letaka i trake "Stop policija". Policija će na lecima navesti konkretan datum i vrijeme zabrane.

Autobusi i tramvaji ZET-a vozit će po posebnom rasporedu i voznom redu, istaknuo je Forjan. Rekao je da vozila ZET-a, posebno autobusi, neće voziti po prometnicama predviđenim za delegacije. Rekao je da će policija neposredno prije i za vrijeme prolaska delegacija preusmjeravati promet s prometnica na kojima očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje.

Forjan je rekao da pješaci neće moći koristiti prometnice po kojima će se kretati delegacije. Dodao je da policija neće dozvoliti stanarima i drugima da parkiraju na prometnicama po kojima se kreću delegacije te da će stanari dva dana ranije biti upozoreni i sami će preparkirati svoja vozila izvan tih prometnica.

Policija moli za razumijevanje

Forjan je zamolio građane za razumijevanje i strpljenje radi posebne regulacije prometa, a osobito u vrijeme otežanog prometa uzrokovanog prolazom kolona s vozilima delegacija. Apelirao je da se, ako je to moguće, izbjegavaju prometnice na kojima policija očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje, odnosno da se postupa po uputama policajaca na cestama.

Kako je rekao, na današnjoj konferenciji za novinare policija je dala prvu obavijest o posebnoj regulaciji prometa te da će ih biti još vezano za promet, ali i za druge aspekte.

Zagrebačka policija objavila je na svojoj internetskoj stranici opširnu informaciju o posebnoj regulaciji prometa, pravcima gdje očekuje izuzetno otežano i otežano prometovanje, te o preporučenim alternativnim pravcima. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene