U okolici Petrinje uskoro bi trebali niknuti novi nasadi lješnjaka, oraha i kestena. Naime, indijski poduzetnik Arvind Kapur kroz sljedećih nekoliko godina planira uložiti oko 50 milijuna eura u ekološku proizvodnju orašastog voća.

Galerija


Sporazum o suradnji s Kapurom je u petak potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Za petrinjsko orašasto voće, prema riječima Kapura, interes su već iskazali neki od najvećih europskih čokoladnih brendova. U proizvodni proces bit će uključeni lokalni poljoprivrednici, a u planu je i otvaranje novih radnih mjesta.

Vezani članci Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i Andrija Jarak Gradonačelnik Petrinje upozorava: "Ispod ovih ruševina ima svašta, može doći do velikih poteškoća za zdravlje ljudi. Je li nadležnim službama ovo područje uopće prioritet?" Draga Milica Lončar - 4 Ljubav koja život znači: Od Hachija, kojeg neutješni vlasnici i dalje traže, pa do Kolinde bake Milice - "Sve sam suze dosad isplakala... Tješim ih koliko mogu, a ne mogu ni sebe utješiti"

"Zasad ćemo krenuti s poljoprivredom, a kada dobijemo proizvod počet ćemo s obrađivačkom industrijom i pakiranjem", rekao je Arvind Kapur.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr