U okolici Petrinje uskoro bi trebali niknuti novi nasadi lješnjaka, oraha i kestena. Naime, indijski poduzetnik Arvind Kapur kroz sljedećih nekoliko godina planira uložiti oko 50 milijuna eura u ekološku proizvodnju orašastog voća.

Galerija


Sporazum o suradnji s Kapurom je u petak potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Za petrinjsko orašasto voće, prema riječima Kapura, interes su već iskazali neki od najvećih europskih čokoladnih brendova. U proizvodni proces bit će uključeni lokalni poljoprivrednici, a u planu je i otvaranje novih radnih mjesta.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Pokušaj ubojstva u Petrinji: Četvorica osumnjičenih za krvavi napad do daljnjeg iza rešetaka Policija, ilustracija (Foto:Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Objavljeni detalji krvavog napada u Petrinji: Policija otkrila i što su pronašli kod jednog osumnjičenog

"Zasad ćemo krenuti s poljoprivredom, a kada dobijemo proizvod počet ćemo s obrađivačkom industrijom i pakiranjem", rekao je Arvind Kapur.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr