Kriminalistička policija u suradnji s policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb dovršila je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio pet razbojništava (četiri banke i pošta), od kojih su dva u pokušaju.

Galerija


Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do korisnih saznanja i uhitili 47-godišnjaka u utorak, 21. svibnja u popodnevnim satima te su započeli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je istog dana oko 8:20 pokušao počiniti razbojništvo u banci na Laništu uz prijetnju napisanu na papir i prijetnju pištoljem, navodi se u priopćenju PU zagrebačke.

Vezani članci Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene'' Policija, ilustracija Što sve nije skrivio? Uhvaćen 19-godišnjak s poduljim popisom prometnih prekršaja, prijeti mu paprena kazna

U daljnjoj namjeri spriječio ga je zaštitar koji mu je rekao da je pozvao policiju, nakon čega se 47-godišnjak udaljio iz banke. Isto tako, sumnja se da je nakon 40-ak minuta u poslovnici banke u Horvaćanskoj ulici počinio razbojništvo uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije uz prijetnju pištoljem te otuđio oko 60.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio još tri razbojništva od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici, i to 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150.000 kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna.

Sumnja se da je razbojništva činio maskiran medicinskom maskom, a sveukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.