Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinski premijer:

'Ako temperature jako padnu bit ćemo prisiljeni na dodatnu redukciju struje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je donedavno imala dovoljno električne energije za svoje potrebe, ali višemjesečne borbe s proruskim separatistima poremetile su opskrbu termoelektrana ugljenom.

Ukrajina će biti prisiljena provesti dodatne redukcije struje ako temperature jako padnu, rekao je u srijedu premijer Arsenij Jacenjuk.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Ukrajina je donedavno imala dovoljno električne energije za svoje potrebe, ali višemjesečne borbe s proruskim separatistima poremetile su opskrbu termoelektrana ugljenom, tim se elektranama osigurava 40 posto ukrajinskih potreba za električnom energijom.

'U ovom trenutku nas spašava toplo vrijeme. No, ako temperature padnu, porast će potrošnja ugljena i redukcije će značajno porasti', rekao je Jacenjuk na sastanku vlade.

'Ukrajinsko približavanje NATO-u je kontraproduktivno'

Ukrajinsko ministarstvo energetike već je privremeno obustavilo dopremu električne energije Krimu nakon što taj poluotok, koji je anektirala Rusija, nije ispunio zahtjev o smanjenju potrošnje struje koji je upućen svim ukrajinskim regijama zbog manjka električne energije.

Distribucija struje Krimu u međuvremenu je obnovljena, ali ministar za energetiku Volodimir Demčišin upozorio je da će bilo koji dio Ukrajine, uključujući i područja pod nadzorom separatista, biti potpuno isključen iz elektrosustava ako ne smanji potrošnju sukladno službenim napucima.

'Navedena ograničenja vrlo će se strogo provjeravati', rekao je na sastanku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene