Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključila se i policija

Tužni roditelji i djeca: Ukradene Lego kockice u Zagrebu koje su mnogi obožavali i trebali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred knjižnice Marije Jurić Zagorke u Zagrebu netko je ukrao rampu izrađenu od Lego kockica. Mole poštenog nalaznika da vrati kockice. U sve se uključila i policija, a šteta iznosi 15.000 kuna.

Ukradena je rampa izrađena od Lego kockica ispred knjižnice Marije Jurić Zagorke. Mole poštenog nalaznika da ih vrati, makar i u dijelovima.

Osim što je bila atrakcija za djecu, pomagala je osobama s invaliditetom za lakši pristup knjižnici.

Nakon tužne objave na svom Facebook profilu, krenuli su im se javljati ljudi koji dijele tugu nakon krađe.

"Moji dječaci su bili tužni zadnji put. Inače, samo zbog legića su tražili da idu na Krvavi most", piše jedna majka.

Da bi kotač bolje LEGO

Maja Pranić, voditeljica Knjižnice Marije Jurić Zagorke, ističe da je cijeli slučaj prijavljen policiji. O nemilom događaju su se oglasili iz knjižnice i priopćenjem.

"S obzirom na to da je prije tri godine susjedni ugostiteljski obrt Alcatraz širenjem svoje terase zagradio izloge knjižnice, ugrozio joj galerijsku djelatnost, ujedno je zagrađen i blokiran pristup za invalide, Knjižnica Marije Jurić Zagorke u suradnji s Centrom za mlade se u 2021. godini priključila projektu Udruge ZAMISLI donatora Zaklade Novo sutra pod nazivom Da bi kotač bolje LEGO.

Cilj je projekta povećati pristupačnost objekata osobama u invalidskim kolicima te roditeljima s djecom u dječjim kolicima, kao i razvijati svijest i senzibilitet o važnosti pristupačnosti svih objekata svima.

U međuvremenu je LEGO rampa dobila drugotna značenja – uveseljavala je ulicu Krvavi most, postala turistička atrakcija, a mnoga djeca su je svakodnevno posjećivala kao svoju omiljenu igračku.

Nažalost, u kolovozu 2022. LEGO je rampa ukradena. Događaj je prijavljen policiji budući da se radi o rampi i počinjenoj šteti u iznosu od 15.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija SMIJEH U BALAMA Provalili u poštu, ukrali sef, utrpali ga u automobil, a onda... Kakav peh!

Pročitajte i ovo Ilustracija PRIJEDLOG ZAKONA Jednom zanimanju raste plaća oko 50 posto, provjerite što će još poboljšati život tisućama ljudi

Objavom nemilog događaja na Facebook stranici KGZ- Knjižnica Marije Jurić Zagorke zainteresirana i zapanjena javnost jako reagira. Tako nam se javila Udruga ljubitelja LEGO kockica Kockice, također i predstavnik LEGO Mađarska i sljedeći korak je skupljanje LEGO kockica u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.

Pozivaju svu zainteresiranu javnost da doniraju LEGO kockice za izradu nove rampe koju bi izradili zajedničkim snagama Udruge ZAMISLI te Udruge Kockice.

LEGO kocke se mogu donirati u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke svakim radnim danom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 14 sati. "Darujte nam svoj LEGO da bi kotač ponovno bolje LEGO!", zaključila je voditeljica Knjižnice Marije Jurić Zagorke.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene