Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili prosvjed 1. svibnja

'Stegnite vi svoj remen bando lopovska!' ponovno udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladu definitivno čeka vruće proljeće koje će obilježiti prosvjedi. Trenutačno traju prosvjedi na studenata na nekoliko fakulteta u Hrvatskoj te će 12. svibnja biti organiziran veliki prosvjed sindikata kojima će se pridružiti i studenti.

Sada se oglasila i građanska inicijativa organizirana na Facebooku 'Stegnite vi svoj remen bando lopovska' koja je u prosincu u kratkom roku skupila 68 tisuća članova i koja je već organizirala veliki prosvjed na Trgu bana jelačića na kojem se skupilo nekoliko tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> 'Sve je krenulo iz inata, jedva spajamo kraj s krajem'

U proglasu javnosti kažu da zbog 18 godina krize koja pogađa našu državu, 'koja je rezultat sustavne pljačke hrvatskog naroda pod pokroviteljstvom svake Vlade do danas, građanska inicijativa, čije članstvo u ovom trenutku broji preko 58 000 građana daje ultimatum Vladi Republike Hrvatske'. Traže od Vlade da do 23:00 sata u utorak, 28. travnja 2009, javnim priopćenjem u medijima objavi da će do kraja svog mandata ispuniti svih 13 zahtjeva koje je pred nju postavilo članstvo građanske inicijative.

Ukoliko se Vlada pozitivno ne očituje po svim točkama zahtjeva, u petak, 1.svibnja 2009 u 17:00h na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu, organizirati će masovni prosvjed i zatražiti neopozivu ostavku Vlade Republike Hrvatske.

Ovo nije pravna država, ovo je pljačka hrvatskog naroda

'Ne želimo njihov grah, ne tražimo milostinju, želimo pravnu državu. Kašnjenje u plaćama, korupcija, namješteni natječaji, izravne pogodbe, kriminalne javne nabave, netransparentna privatizacija, pljačka preostalih hrvatskih resursa, megalomanski projekti, nezakonitost, neodgovorno zaduživanje, bogaćenje elite, nepotizam, ovo nije pravna država, ovo je pljačka hrvatskog naroda. Starci kopaju po kontejnerima za smeće, radnici štrajkaju i ostaju bez posla, studenti spavaju po fakultetima, seljaci i mljekari zatvaraju svoja domaćinstva, umirovljenici vegetiraju na rubu dostojanstva, petina kućanstava u Hrvatskoj ispod je praga siromaštva, jad i bijeda, obraz nesposobne, bezosjećajne Vlade', stoji u proglasu inicijative.


Zahtjevi građana

1. Smanjivanje stope PDV-a 11% na sve prehrambene proizvode.

2. Oslobođenje od participacije za lijekove i liječenje.

3. Izglasavanje Zakona o ne zastarijevanju kaznenih djela u privatizaciji i pretvorbi.

4. Osnivanje fonda za povrat opljačkane imovine.

5. Objava registra branitelja.

6. Ukidanje prava na mirovinu saborskoga zastupnika nakon samo 4 godine radnog staža.

7. Ukidanje zabrane prosvjedovanja na Markovom trgu.

8. Odustajanje od Pelješkog mosta i svih megalomanskih projekata.

9. Povećanje iznosa mirovina najmanje 5%.

10. Poništenje Zakona o golfu i hitna zaštita prava građana na privatno vlasništvo.

11. Ukidanje naplaćivanja visokoškolskog obrazovanja.

12. Ukidanja prava glasa dijaspori i lažnim biračima na nepostojećim adresama.

13. Uvođenje logične prakse isplaćivanja poticaja seljacima prije sjetve, ne godinu kasnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene