Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo politikanti!

'Sve je krenulo iz inata, jedva spajamo kraj s krajem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori kažu kako je sve počelo iz inata. Umirovljenici kopaju po smeću, plaće su male, nema se za režije i tako dan za danom, većina Hrvata jedva spaja kraj s krajem. I prošlog mjeseca je tako pokrenuta inicijativa 'Idemo na ulice'.

U trenucima kad je zemlja u dugovima, kad rastu cijene osnovnih potrepština neki žive u neimaštini, a drugi u luksuzu, Hrvatsku potresaju scene premlaćivanja, ubojstva, razbojstva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traje iznošenje završnih riječi Dvojica iz Cvikove skupine izlaze iz pritvora, presuda u srijedu Slika nije dostupna Usluga od djevojke Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP

No, umjesto nalogodavaca, policija privodi mladića koji je lijepio plakate za prosvjed i nakon toga nudi ispriku. 

Očito se, kažu organizatori, hrvatska realnost nekima ne sviđa, pa su pokušali minirati prosvjed. No, organizatori su se na podmetanja samo nasmijali i teško optužili vlast za donošenje plakata s dezinformacijama.

No, napad je na vrijeme spriječen. A i policija je pomogla organizirati miran prosvjed.

Prosvjed je potaknula samo nepravda. Danas Ivo, sutra Zoran, svi su oni isti, poručili su prosvjednici 'Zakonska procedura je poštovana, i policija će asistirati da prosvjedi prođu u redu i miru', rekao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Ipak, poruku za prosvjednike nije imala potpredsjednica Vlade.

'Teško je to komentirati, kad zapravo ne znamo protiv čega prosvjeduju', rekla je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

'Kako bi ona mogla znati kako narod živi. Kad je ona zadnji put bila na kavici s običnim građanima? To što se fotografira s njima, ja bih se prije slikao sa svojom djecom doma nego s njom', dodaje koordinator prosvjeda Jakša Matovinović.

Iako su ih mnogi prozvali politikantima, organizatori naglašavaju kako nemaju nikakve veze s političkim strankama i tvrde da ih je na prosvjed potaknula samo nepravda. Danas Ivo, sutra Zoran, tvrde svi su oni isti!

Više pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene