Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deaktivirana na vojnom poligonu

Uklonjena bomba s gradilišta škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovna bomba pronađena na gradilištu Osnovne škole 'Veli Vrh' u Puli je uspješno uklonjena, priopćila je istarska policija.

Po riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marka Petkovića, pripadnici protueksplozijskog odsjeka onesposobili su zrakoplovnu bombu iz Drugoga svjetskog rata, koju su prije dva dana uočili djelatnici građevinskog poduzeća 'Strabag' pri iskapanju terena na kojemu se gradi nova osnovna škola.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) lažna uzbuna Policija u Puli otkrila tko je dojavio da je bomba u trgovačkom centru

Uspješno je odvojen upaljač te je bomba specijalnim vozilom za prijevoz opasnih tvari prevezena do vojnog poligona Marlere u ližnjanskoj općini, gdje se uništavaju minska i eksplozivna sredstva, rekao je načelnik Petković, dodajući da će bomba tijekom dana biti uništena.

Inače, od osam do 12 sati radi sigurnosnih razloga evakuirani su građani koji žive u obližnjim kućama, a ulice i ceste u blizini povremeno su bile zatvorene za promet. Zatvorena je bila i benzinska postaja Veli Vrh, dječji vrtić na Velom Vrhu te ugostiteljski objekti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene