Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplovna bomba pronađena na gradilištu Osnovne škole 'Veli Vrh' u Puli je uspješno uklonjena, priopćila je istarska policija.


Po riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marka Petkovića, pripadnici protueksplozijskog odsjeka onesposobili su zrakoplovnu bombu iz Drugoga svjetskog rata, koju su prije dva dana uočili djelatnici građevinskog poduzeća 'Strabag' pri iskapanju terena na kojemu se gradi nova osnovna škola.

Vezani članci Gradilišta naselja Vrtovi svjetla - 3 Mračni Vrtovi svjetla oko kojih se sve više pale reflektori: Dnevnik Nove TV istražuje što je s gradilištem zbog kojeg su pali Bačić i Lončarić Marija Bonić - 2 Zbog radova ostali bez vode, ali ne i bez računa. Odgovor investitora ih iznenadio, a gdje curi - odmah otkrio reporter Dnevnika Nove TV

Uspješno je odvojen upaljač te je bomba specijalnim vozilom za prijevoz opasnih tvari prevezena do vojnog poligona Marlere u ližnjanskoj općini, gdje se uništavaju minska i eksplozivna sredstva, rekao je načelnik Petković, dodajući da će bomba tijekom dana biti uništena.

Inače, od osam do 12 sati radi sigurnosnih razloga evakuirani su građani koji žive u obližnjim kućama, a ulice i ceste u blizini povremeno su bile zatvorene za promet. Zatvorena je bila i benzinska postaja Veli Vrh, dječji vrtić na Velom Vrhu te ugostiteljski objekti. (Hina)