Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplovna bomba pronađena na gradilištu Osnovne škole 'Veli Vrh' u Puli je uspješno uklonjena, priopćila je istarska policija.


Po riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marka Petkovića, pripadnici protueksplozijskog odsjeka onesposobili su zrakoplovnu bombu iz Drugoga svjetskog rata, koju su prije dva dana uočili djelatnici građevinskog poduzeća 'Strabag' pri iskapanju terena na kojemu se gradi nova osnovna škola.

Vezani članci Eksplozija u Stenjevečkoj ulici - 1 Detalji eksplozije u Zagrebu: Mladić bacio bombu pod auto, pa i sam nastradao Opća bolnica Pula Muškarac u Puli prstenom od inoxa zarobio penis i testise, morali ga spašavati vatrogasci

Uspješno je odvojen upaljač te je bomba specijalnim vozilom za prijevoz opasnih tvari prevezena do vojnog poligona Marlere u ližnjanskoj općini, gdje se uništavaju minska i eksplozivna sredstva, rekao je načelnik Petković, dodajući da će bomba tijekom dana biti uništena.

Inače, od osam do 12 sati radi sigurnosnih razloga evakuirani su građani koji žive u obližnjim kućama, a ulice i ceste u blizini povremeno su bile zatvorene za promet. Zatvorena je bila i benzinska postaja Veli Vrh, dječji vrtić na Velom Vrhu te ugostiteljski objekti. (Hina)