Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće Europske unije ukinulo je zabranu ulaska na teritorij EU-a osobama kojima je to svojedobno bilo zabranjeno jer im se pripisivalo da su pomagali generalu Anti Gotovini u bijegu.


"Nakon izručenja Ante Gotovine Haškom sudu, određene osobe povezane s njim skinute su s popisa", kaže se u zaključcima Vijeća EU-a objavljenim u utorak.

Vezani članci Vili Beroš Nakon iznenadne smrti dječaka Beroš krenuo u akciju zabrane prodaje energetskih pića maloljetnicima: "Nije to smišljeno iz vedra neba" Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove''

Na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u Europsku uniju, a kojima se na teret stavljalo da na bilo koji način onemogućavaju ili otežavaju rad Haškog suda, od 29. lipnja 2004. godine nalazili su se hrvatski državljani Željko Bagić, Željko Dilber, Ante Žoni Maksan, Hrvoje Petrač i Ljubo Česić Rojs, kojima se pripisivalo da su pomali generalu Gotovini u bijegu.

Trenutačno se na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u EU nalaze 44 osobe i među njima nema hrvatskih državljana.