Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukidanje zabrane ulaska u EU Gotovininim pomagačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za politiku i sigurnost Vijeća EU-a preporučio je da se ukine zabrana ulaska u EU osobama kojima je to svojedobno bilo zabranjeno jer im se pripisivalo da su pomagali generalu Anti Gotovini u bijegu, a Vijeće bi odluku trebalo donijeti u sljedećih nekoliko tjedana.

Odbor za politiku i sigurnost (COPS) preporučio je u utorak da se modificira odluka o "mjerama za potporu učinkovite implementacije mandata Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju", s obzirom na činjenicu da se general Gotovina nalazi u haškom pritvoru. 

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Riječ je aneksu te odluke koji sadrži popis osoba kojima je zabranjen ulazak u Europsku uniju, a kojima se na teret stavlja da na bilo koji način onemogućavaju ili otežavaju rad Haškog suda. S toga bi popisa, prema
toj preporuci, trebalo skinuti osobe koji su se tamo našli zbog pomaganja Anti Gotovini.

Od 29. lipnja 2004. godine na tom popisu se nalaze Željko Bagić, Željko Dilber, Ante Žoni Maksan, Hrvoje Petrač i Ljubo Ćesić Rojs.

Preporuku sada treba prihvatiti Odbor stalnih predstavnika (COREPER), tijelo koje čini veleposlanici država članica, a zatim i Vijeće EU-a, što se očekuje u sljedećih nekoliko tjedana, rečeno je Hini u Vijeću EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene