Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

''Fatalnoj ujni'' Slađani Novoselnik, koja je za ubojstvo supruga Domagoja osuđena na 22 godine zatvora, Vrhovni je sud ukinuo oslobađajuću i slučaj je vraćen na početak, javlja Slobodna Dalmacija.


Vrhovni je sud u četvrtak Slađani Novoselnik poništio oslobađajuću presudu koju je donio sudac Damir Romac. Prema nalogu Vrhovnog suda, slučaj se vraća na ponovno suđenje na splitskom sudu.

Vezani članci Dragan Vasiljković na sudu, arhiva (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Odluka Vrhovnog suda: Kapetan Dragan ostaje u zatvoru Smiljana Srnec u sudnici (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 8 Smiljana Srnec ostaje iza rešetaka, Vrhovni sud odbio žalbu na produljenje istražnog zatvora

Utvrđeno je da je došlo do bitne povrede postupka jer na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji se nisu odazvali na pozive suda.

Vrhovni sud nije doveo u pitanje oslobađajuću odluku, ali novo suđenje stvara probleme u Slađaninoj borbi za skrbništvo nad svojom kćeri, objasnila je za Slobodnu Dalmaciju Doris Košta, odvjetnica Slađane Novoselnik. O kćeri nakon ubojstva Slađaninog supruga Domagoja Novoselnika, brine njegova majka.

Osim toga, Vrhovni je sud ukinuo i odluku o pritvoru za nećaka uvaživši žalbu njegovog odvjetnika Jadrana Franceschija.

Sud je uzeo u u obzir da je Slađanin nećak prije posljednjeg određivanja istražnog zatvora pet godina bio na slobodi i završio školu, pronašao posao, oženio se i zasnovao obitelj što, prema njihovu mišljenju, pokazuje da uredno funkcionira na slobodi.

U prvom postupku 2012. godine Slađana je bila osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja, a njen tada 17-godišnji nećak, na 10 godina zatvora. Nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu, ona je oslobođena, a on je dobio dvije godine manje.

Podsjetimo, Slađana i njezin nećak optuženi su za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32). 

Slađana i Domagoj bili su u braku, a njihov nećak po njegovoj strani održavao je tri i pol godine tajnu vezu s ''fatalnom ujnom''.

Nećak je optužen teško ubojstvo iz osobito niskih pobuda, a ona za poticanje na ubojstvo.

Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice