Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 18. siječnja građanima će se naplaćivati vožnja tramvajima i u središtu Zagreba, a koja je dosad bila besplatna, izvijestio je Grad Zagreb na svojoj internetskoj stranici.


Prema odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, od 18. siječnja prestaje važiti zaključak Gradskog poglavarstva od svibnja 2009. o besplatnom prijevozu u centru grada, a koji se odnosio na sve kategorije putnika i koji je obuhvaćao područje od Trga bana Josipa Jelačića do stajališta Glavni kolodvor, Britanski trg, Trg maršala Tita, Grškovićeve, Kvaternikovog trga, Trga žrtava fašizma i Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj, te od navedenih stajališta do Trga bana Jelačića.

Vezani članci Naplata parkiranja u Zagrebu, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Sad je službeno: Od ponedjeljka se naplaćuje parking kod zdravstvenih ustanova u Zagrebu Fail Obračun na parkiralištu zbunio promatrače: Ona ga udara, a on tvrdoglav kao vol

>> Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

'Kako je obrazložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odluku je donio potaknut i razmišljanjima gradskih zastupnika, a to je i prihvaćanje inicijative ZET-a iz prosinca prošle godine', navodi se na internetskoj stranici Grada Zagreba.

Mijenjati će se i cijene parkiranja pa će se tako u prvoj zoni za pravne osobe cijena mjesečne parkirne karte spustiti na 600 kuna, dok se prije moralo izdvojiti čak dvjesto kuna više, a za građane nova će cijena za strogo središte grada stajati 100 umjesto dosadašnjih 110 kuna, piše Večernji list. (B.V./Hina)