Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u javnom prijevozu

Ukida se besplatna tramvajska zona, ali pojeftinjuje parking u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 18. siječnja građanima će se naplaćivati vožnja tramvajima i u središtu Zagreba, a koja je dosad bila besplatna, izvijestio je Grad Zagreb na svojoj internetskoj stranici.

Prema odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, od 18. siječnja prestaje važiti zaključak Gradskog poglavarstva od svibnja 2009. o besplatnom prijevozu u centru grada, a koji se odnosio na sve kategorije putnika i koji je obuhvaćao područje od Trga bana Josipa Jelačića do stajališta Glavni kolodvor, Britanski trg, Trg maršala Tita, Grškovićeve, Kvaternikovog trga, Trga žrtava fašizma i Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj, te od navedenih stajališta do Trga bana Jelačića.

Pročitajte i ovo Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

>> Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

'Kako je obrazložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odluku je donio potaknut i razmišljanjima gradskih zastupnika, a to je i prihvaćanje inicijative ZET-a iz prosinca prošle godine', navodi se na internetskoj stranici Grada Zagreba.

Mijenjati će se i cijene parkiranja pa će se tako u prvoj zoni za pravne osobe cijena mjesečne parkirne karte spustiti na 600 kuna, dok se prije moralo izdvojiti čak dvjesto kuna više, a za građane nova će cijena za strogo središte grada stajati 100 umjesto dosadašnjih 110 kuna, piše Večernji list. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene