Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnikov rez

'Povući ćemo promjene ako nisu u skladu s Ustavom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić izjavio je da je u zagrebačku Gradsku skupštinu uputio 'najbolji prijedlog' za uvođenje imovinskog cenzusa od 2011.

'Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra prijedlog. Kad ga dobijemo, onda ćemo sjesti i razgovarati', kazao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanje novinara može li gradski proračun za 2011. kojim se uvodi imovinski cenzus nazvati socijalno odgovornim.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

>> Teret poskupljenja vrtića najviše će pogoditi srednji sloj

'Prijedlog nije protuustavan'

Bandić je naveo i da se konzultirao prije upućivanja prijedloga o imovinskom cenzusu u proceduru te je odbacio sumnje da je protuustavan. 'Nisam siguran da je protuustavan, ali ako nije u skladu s Ustavom povući ćemo prijedlog, ja sam legalist i legitimist, obnašam drugu izvršnu funkciju u zemlji i prisegao sam poštivati zakone i ne vidim razloga da bilo što učinim protuustavno', dodao je.

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene