Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić izjavio je da je u zagrebačku Gradsku skupštinu uputio 'najbolji prijedlog' za uvođenje imovinskog cenzusa od 2011.


'Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra prijedlog. Kad ga dobijemo, onda ćemo sjesti i razgovarati', kazao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanje novinara može li gradski proračun za 2011. kojim se uvodi imovinski cenzus nazvati socijalno odgovornim.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr) Pavičić Vukičević: "Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun Zagreba sto posto proći na skupštini" Slika nije dostupna Špicer nazvao Bandića 'Milan the babykiller'

>> Teret poskupljenja vrtića najviše će pogoditi srednji sloj

'Prijedlog nije protuustavan'

Bandić je naveo i da se konzultirao prije upućivanja prijedloga o imovinskom cenzusu u proceduru te je odbacio sumnje da je protuustavan. 'Nisam siguran da je protuustavan, ali ako nije u skladu s Ustavom povući ćemo prijedlog, ja sam legalist i legitimist, obnašam drugu izvršnu funkciju u zemlji i prisegao sam poštivati zakone i ne vidim razloga da bilo što učinim protuustavno', dodao je.

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše. (Hina)