Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić izjavio je da je u zagrebačku Gradsku skupštinu uputio 'najbolji prijedlog' za uvođenje imovinskog cenzusa od 2011.


'Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra prijedlog. Kad ga dobijemo, onda ćemo sjesti i razgovarati', kazao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanje novinara može li gradski proračun za 2011. kojim se uvodi imovinski cenzus nazvati socijalno odgovornim.

Vezani članci Vlak Do kraja travnja besplatni prijevoz vlakom za stanovnike Sisačko-moslavačke županije i volontere Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr) Pavičić Vukičević: "Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun Zagreba sto posto proći na skupštini"

>> Teret poskupljenja vrtića najviše će pogoditi srednji sloj

'Prijedlog nije protuustavan'

Bandić je naveo i da se konzultirao prije upućivanja prijedloga o imovinskom cenzusu u proceduru te je odbacio sumnje da je protuustavan. 'Nisam siguran da je protuustavan, ali ako nije u skladu s Ustavom povući ćemo prijedlog, ja sam legalist i legitimist, obnašam drugu izvršnu funkciju u zemlji i prisegao sam poštivati zakone i ne vidim razloga da bilo što učinim protuustavno', dodao je.

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše. (Hina)